Ipe-Peitteen historia, lyhyt oppimäärä

Iitin Peite Oy näki päivänvalon vuonna 1979. Yrityksen perustaja Antti Koski teki pressuja ja peiteitä ja laajensi toimintaa 80-luvulla myös ompelimoksi. Yli kolmenkymmenen naisen voimin tehtiin alihankintana töitä vaateteollisuudelle. Kun vaatteiden ompelu loppui, jatkettiin pressujen tekemistä uusitulla nimellä: Ipe-Peite Oy. Vuonna 2019 juhlimme jo 40-vuotista historiaamme.

Nimi Ipe-Peite juontaa siis juurensa yrityksen perustamispaikkakuntaan Kausalaan. Kausala kuuluu Iittiin ja Iitin Peitteestä tulikin näppärästi Ipe. Peite -sana oli pakko lisätä kuitenkin nimeen, että asiakaskin tietäisi millä asioilla liikuttiin. Nimi onkin tänä päivänä alalla hyvin tunnettu.

Ipe-Peite on ehtinyt jo keski-ikään ja kantaa vuotensa ylpeydellä.

Koski pyöritti yritystään aina vuoteen 2013, jolloin yrityksen omistajuus siirtyi Aku Silvennoiselle.

2018 yrityksen omistus siirtyi Jyrki Lindblomille. Lindblomilla oli yli 30-vuoden kokemus yrittäjänä ja hänen avullaan Ipe-Peite ottaa nyt seuraavat kasvun askeleensa. Lindblom toimii hallituksen puheenjohtajana.

Marraskuussa 2018 Ipe-Peite muutti pääkonttorinsa uusiin toimitiloihin Kausalasta Lahteen. Lahden toimitilat Moukarikadulla mahdollistavat tuotannon kasvun ja tulevaisuuden visiot.

Ipe-Peite laajensi toimintaansa ostamalla Himangalta samalla alalla toimivan MT-Peitteen marraskuusa 2018. Vuonna 1995 perustettu MT-Peite jatkaa toimintaansa kuten ennenkin nyt vain Ipe-Peite -nimen alla. Valtatie 8 varrella sijaitsevan toimipisteen pihaan on helppo ajaa niin vanhan kuin uudenkin asiakkaan.

Elokuussa 2019 yritys sai uuden toimistusjohtajan kun pestiin palkattiin Simo Ruusunen. Ruususella on noin 20 vuoden kokemus kansainvälisestä kaupasta.