Oviverho, rakkaalla lapsella on monta nimeä

Oviverhosta käytetään montaa nimitystä aina sen mukaan mikä tarve on. Tässäkin pätee se vanha Suomalainen sananlasku ”rakkaalla lapsella on monta nimeä”. Jos sana oviverho ei merkitse juuri sinulle mitään, olet saattanut kuulla myös termit tilanjakaja, pesuverho tai suojaverho. Puhumme kaikissa näissä tapauksissa 99 % varmuudella samasta tuotteesta. Käytämme tässä kirjoituksessa tuotteesta termiä ”oviverho”.

Kerromme tässä nyt hieman lisää oviverhosta ja sen mahdollisuuksista ja käyttötarkoituksista.

Tilanjakaja ja suojaverho

Oviverholla voidaan kätevästä jakaa tiloja. Teollisuushallissa tilanjakoa voidaan tarvita eri tuotantovaiheiden välille, jolloin saadaan katkaistua esim. ääntä tai pölyn leijailua tai muutoin vaan saadaan tilasta toiminnallisesti miellyttävämpi, kun toiminnot tapahtuvat omissa lohkoissaan.

Teollisuudessa erilaisia koneistustiloja voidaan myös ”eristää” muista tiloista oviverhon avulla. Verho voidaan tarvittaessa helposti kuitenkin siirtää syrjään jos/kun koneistustiloihin on päästävä käsiksi. Tällaisissa kohteissa oviverho toimii sekä tilanjakajana että suojaverhona.

Tilan jakoon oviverhoa voidaan käyttää myös navetoissa karsinoiden välillä, halleissa huolto ja varastointitiloissa tilojen välillä erottamassa käyttötarkoitusta ja voidaanpa verhon avulla myös siistiä paikkoja, kun työvälineet voidaan jättää verhon taakse piiloon, jos työtilassa vierailee ulkopuolisia.

Teollisuuden_pressut
Teollisuuden oviverho

Ovi

Oviverhoa voidaan käyttää myös ns. kiinteän oven sijaan esimerkiksi katoksissa. Katoksessa oleva omaisuus saattaa katoksesta huolimatta joutua sään armoille. Näissä tapauksissa katokseen asennettu oviverho toimii tehokkaana suojana esimerkiksi vesi- tai lumisateessa tai estämässä syksyn lehtiä kulkeutumasta tuulen mukana katokseen.

Tuulen lapaiseva oviverho

Pesuverho

Koska materiaali on pvc:tä ei vesi tee oviverholle mitään. Kankaat ovat homesuojattuja, jolloin ei tarvitse myöskään pelätä homehtumista kosteissa tiloissa (huomioitava on tietysti, että kangas/kankaan pinta on ehjä). Kun oviverhoa käytetään pesuverhona, voidaan sillä suojata esimerkiksi rakenteita suoralta kosteusaltistukselta esimerkiksi autopesuloissa. Pesuverho on todettu hyväksi myös tiloissa, joissa pestään eläimiä.

Pesuverho

Muita käyttötarkoituksia

Palosuojattusta pvc kankaasta voidaan valmistaa myös hitsaustiloihin soveltuvia hitsausverhoja. Nämä verhot eivät kipinää säikähdä ja tällaisella oviverhoratkaisulla lisäät helposti myös työturvallisuutta.

Jos olet käynyt etelänauringon lämmössä, olet nähnyt varmasti, kuinka ravintolat illan tullen lisäävät terasseilleen seinät illan viileyden tai tuulen vuoksi. Nämä seinät ovat yleensä pvc:stä valmistettuja. Ipe-Peitteen valmistamilla oviverhoilla voit näppärästi rakentaa seinäkkeen myös omalle terassillesi. Kun seinää ei tarvitse, voidaan se liu’uttaa kätevästi syrjään.

Oviverhot valmistetaan asiakaslähtöisesti

Olipa käyttötarkoituksesi oviverholle mikä tahansa, verhoa voidaan muokata aina käyttökohteen ja tarpeen mukaan. Siihen voidaan lisätä läpinäkyvää kangasta, jolla saadaan näkyvyys tilasta toiseen tai väliin voidaan saumata myös verkkoa, jolloin ilma kiertää tilassa tai tilojen välissä.

Kiinnitykseen on erilaisia vaihtoehtoja ja ne kaikki katsotaan aina tapauskohtaisesti niin, että ne palvelisivat parhaiten aina juuri sinua ja sinun käyttötarkoitustasi.

Oviverhoista nettisivuillamme tästä

Kysy lisätietoja asiakaspalvelustamme:

LAHTI

Harri Mäenpää

e-mail: harri.maenpaa(at)ipe-peite.fi
puhelin: 040 7071 914

HIMANKA
Petri Himanka

Petri Himanka

e-mail: petri.himanka(at)ipe-peite.fi
puhelin: 0500 517 223