Ipe-Peitteen historia, lyhyt oppimäärä

Iitin Peite Oy näki päivänvalon vuonna 1979. Yrityksen perustaja Antti Koski teki pressuja ja peiteitä ja laajensi toimintaa 80-luvulla myös ompelimoksi. Yli kolmenkymmenen naisen voimin tehtiin alihankintana töitä vaateteollisuudelle. Kun vaatteiden ompelu loppui, jatkettiin pressujen tekemistä uusitulla nimellä: Ipe-Peite Oy. Vuonna 2019 juhlimme jo 40-vuotista historiaamme.

Nimi Ipe-Peite juontaa siis juurensa yrityksen perustamispaikkakuntaan Kausalaan. Kausala kuuluu Iittiin ja Iitin Peitteestä tulikin näppärästi Ipe. Peite -sana oli pakko lisätä kuitenkin nimeen, että asiakaskin tietäisi millä asioilla liikuttiin. Nimi onkin tänä päivänä alalla hyvin tunnettu.

Ipe-Peite on ehtinyt jo keski-ikään ja kantaa vuotensa ylpeydellä.

Koski pyöritti yritystään aina vuoteen 2013, jolloin yrityksen omistajuus siirtyi Aku Silvennoiselle.

2018 yrityksen omistus siirtyi Jyrki Lindblomille. Lindblomilla oli yli 30-vuoden kokemus yrittäjänä ja hänen avullaan Ipe-Peite ottaa nyt seuraavat kasvun askeleensa. Lindblom toimii hallituksen puheenjohtajana.

Marraskuussa 2018 Ipe-Peite muutti pääkonttorinsa uusiin toimitiloihin Kausalasta Lahteen. Lahden toimitilat Moukarikadulla mahdollistavat tuotannon kasvun ja tulevaisuuden visiot.

Ipe-Peite laajensi toimintaansa ostamalla Himangalta samalla alalla toimivan MT-Peitteen marraskuusa 2018. Vuonna 1995 perustettu MT-Peite jatkaa toimintaansa kuten ennenkin nyt vain Ipe-Peite -nimen alla. Valtatie 8 varrella sijaitsevan toimipisteen pihaan on helppo ajaa niin vanhan kuin uudenkin asiakkaan.