Energian hinnan hipoessa pilviä on syytä varautua talveen miettimällä energian kulutusta kiinteistössä.

Talvisen kylmä fakta on, että suurissa teollisuushalleissa, lastauslaitureilla tai ihan vaikka talleissa ja navetoissa, jokaisella avauskerralla ovi päästää tuota kallista lämmintä ilmaa ulos. Fysiikan lakien mukaan lämpötila- ja paine-erot pyrkivät tasautumaan, jolloin ilma virtaa tilasta toiseen. Tällöin lämmin ilma karkaa oviaukoista yläkautta ulos ja alakautta raskas kylmä ilma tunkeutuu sisään lämpöiseen.

Ilmastointi, tuuli ja vuodot vaikuttavat oviaukolla paine-eroihin ja sitä kautta siihen paljonko lämpöä karkaa ja paljonko kylmää tulee sisään. Pahimmillaan kylmä ilma tunkeutuu sisään koko oviaukon alueelta. Kylmän ilman lämmittäminen haluttuun lämpötilaan maksaa aina.

Suikaleverhot apuun

Asentamalla suikaleverhot oviaukkoihin, estät voimakkaat lämpötila- ja paine-erot. Suikaleet mahdollistavat oviaukkojen normaalin käytön ja kulku ei esty. Eläimet, ihmiset tai koneet voivat liikkua suikaleiden ”läpi” oviaukoista kuten ennenkin, mutta suikaleet estävät esim. lämmön suoran karkaamisen ulos ja kampittavat kylmää pääsemästä sisään.

Myös työmukavuus nousee, koska ilman virtaukset on saatu mahdollisimman pieniksi. Usein lämpötilan nostaminen normaalille tasolle oven avauksen jälkeen saattaa kestää useampia tunteja tilan koosta riippuen, varsinkin jos ilma on saanut vapaasti vaihtua.

Ipe-Peitteeltä saat suikaleverhot verkkokaupasta määrämitassa (pituus 3 m) tai mittatilauksena juuri omaan oviaukkoosi mitoitettuna.

Varaudu talveen jo tänään ja ota yhteyttä myyntiimme tai rakenna verho itse hankkimalla suikaleet ja tarvikkeet verkkokaupastamme.